Г-7 официално обяви нов кръг от санкции срещу Русия, се казва

...
Г-7 официално обяви нов кръг от санкции срещу Русия, се казва
Коментари Харесай

Групата Г-7 официално обяви нов кръг от санкции срещу Русия

Г-7 официално разгласи нов кръг от наказания против Русия, се споделя в изказване на групата, оповестено в петък. 

" Ще лишим Русия от технологии, промишлено съоръжение и услуги на Г-7, които поддържат нейната военна машина “, съобщи групата след края на съвещанието на водачите на седемте развити стопански системи по въпросите, свързани с съветската инвазия в Украйна.

Лидерите направиха изказване, в което повториха тяхното " твърдо отменяне на противозаконните опити на Русия да придобие украинска територия със мощ ". Те също по този начин наподобява заеха позиция против предлагането за преустановяване на огъня, направено от Пекин, който изпрати специфичен делегат в Украйна по-рано тази седмица, като Г-7 обявиха:

" Ние подчертаваме, че справедливият мир не може да бъде осъществен без цялостното и абсолютно евакуиране на съветските войски и военни съоръжение и това би трябвало да бъде включено във всеки апел за мир ".

В взаимната декларация се отбелязва, че новите ограничения се основават на предходни дейности и ще бъдат разширени, " с цел да подсигуряват, че износът на всички продукти, сериозни за експанзията на Русия, в това число тези, употребявани от Русия на бойното поле, е стеснен във всички наши юрисдикции ". 

Групата добави, че най-засегнатите области ще бъдат износът на индустриални машини, принадлежности, строителство, превоз и бизнес услуги.

По този мотив групата насочва своите наказания и към институциите, транспортиращи материали за фронта, както и към руския  рандеман, обработка, произвеждане и експорт на диаманти, " за да се понижат " приходите на страната.

Групата на седемте на развити страни има вяра, че обществено подкрепяните вложения в газовия бранш могат да бъдат краткотрайно подобаващи, до момента в който страните форсират последователното унищожаване на зависимостта си от Русия, оповестява Ройтерс, визирайки чернова на официалното съобщение от срещата на Г-7.

" При изключителни условия на ускорение на поетапното унищожаване на нашата взаимозависимост от съветската сила, обществено подкрепените вложения в газовия бранш могат да бъдат подобаващи като краткотраен отговор, в случай че бъдат приложени по метод, който е в сходство с нашите климатични цели “, се споделя в документа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР